☎ 0 800 401 700

Аналізатор LACTOSCAN COMBO PROБагатофункціональний аналізатор молока

Аналізатор LACTOSCAN COMBO PRO

LACTOSCAN SP (в розробці)

Illustration

LACTOSCAN COMBO PRO - це багатоцільовий високотехнологічний пристрій, який поєднує в собі ультразвуковий аналізатор фізико-хімічних показників та флуорооптоелектронний лічильник соматичних клітин. Ця мінілабораторія дозволить одночасно визначати більшу частину показників якості та безпечності молочної сировини, таких як протеїн, жир, рН та кількість соматичних клітин. Функціонал приладу дозволяє використовувати як всі можливості одночасно, так й обрати необхідні оператору параметри для аналізування.

Illustration

Підрахунок соматичних клітин в молоці заснований на принципі мікроскопічного підрахунку флуоресцентно-забарвлених клітин. Завдяки флуоресцентному барвникові, світлодіодній оптиці і технології CCD для створення знімків, цій метод цілком співвідноситься зі стандартним методом прямого мікроскопічного підрахунку соматичних клітин й навіть перевершує його за точністю, відтворюваністю, швидкістю та зручністю отримання результату.
Зразок молока забарвлюють пігментом SOFIA GREEN. Підготовлений зразок дозують у мікрофлюїдну камеру одноразової касети, яку у свою чергу завантажують у прилад. Оптична система автоматично фокусується на касеті й забарвлені соматичні клітини захоплюються чутливою CMOS камерою. Програмне забезпечення аналізує цифрове зображення та визначає кількість флуоресцентно-забарвлених клітин, проводить розрахунок їх розмірів та концентрації. Результат відображається на дисплеї та друкується на термопринтері, а також зберігається у пам’яті приладу.

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Принцип методу: підрахунок флуоресцентно забарвлених клітин
Принцип дії: флуоро-опто-електронний

Загальні характеристики:
Об'єм зразка: 8 мкл
Тривалість аналізу, не більше: 2 хв
Чутливість: 0 – 1х107 клітини/мл

Оптичні характеристики:
Об'єктив: х4
Освітлювач: 465 нм синій LED 5 W
Світлофільтр: стимулюючий фільтр та фільтр випромінювання
Камера: CMOS

КОМПЛЕКТАЦІЯ

• Аналізатор – 1 шт
• Кабель живлення – 1 шт
• Дозатор 8 мкл – 1 шт
• Дозатор 100 мкл – 1 шт
• Вортекс – 1 шт
• Чотирикамерні мікрофлюїдні касети – 25 шт
• Фарбник SOFIA GREEN – 100 шт
• Наконечники до дозатору – 200 шт
• Клавіатура – 1 шт
• Миш – 1 шт
• Настанова по застосуванню
• Сертифікат калібрування
• Програмне забезпечення: SCC Firmware
• USB: 4 Гб

ВИСОКА ЧУТЛИВІСТЬ ТА ТОЧНІСТЬ

• Діапазон підрахунку кількості клітин: 0 – 10 000 000 клітин на 1 мл
• Діапазон визначення розмірів клітин: 2 – 30 мкм
• Швидкість отримання результату: 10 – 120 секунд
• Фіксований мікро об’єм зразка (8 мкл) забезпечує максимальну відтворюваність
• Невизначеність вимірювання на рівні 600 000 кл/мл всього 2 %

ВПЕВНЕНІСТЬ В ОТРИМАНОМУ РЕЗУЛЬТАТІ
• Відповідність європейським та вітчизняним директивам• ISO 13366-1 IDF 148-1 Підрахунок соматичних клітин — Мікроскопічний метод (Еталонний метод)• ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови• Сертифікований та введений в обіг в Україні• Наявність чипа для градуювання для перевірки оптичної системи• Наявність стандартних зразків молока з відомим змістом соматичних клітин

ЗРУЧНІСТЬ ЗА РАХУНОК АВТОМАТИЗАЦІЇ
• Отримання результату безпосередньо у одиницях соматичних клітин на 1 мл• Кольорові маркери рівнів вмісту соматичних клітин• 10’’ сенсорний дисплей з подібним до смартфона керуванням• Інтегрований термічний принтер з можливістю підключення периферійного МФУ• Україномовний інтерфейс з підказками, інструкція з експлуатації українською• Роботизована подача касети зі зразком, автоматичне фокусування оптики• Інтелектуальний розрахунок результатів з можливістю контролю оператором• Декілька варіантів отримання звіту про результат, від друку у скороченому форматі на інтегрованому термопринтері до конвертації розширеного звіту з діаграмами та зображеннями у формат .pdf й подальшим зберіганням у базу даних або друком на периферійному МФУ

Illustration

Крім властивостей, притаманних лічильнику соматичних клітин, цей прилад додатково характеризується наступними можливостями:

ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ РЕЧОВИН
• протеїн 2-15 %• жир 0,01-45 %• лактоза 0,01-20 %• додана вода 0-70 %• солі 0,4-4 %• сухий знежирений молочний залишок 3-40 %• загальний вміст сухих речовин 0-50%

ВИЗНАЧЕННЯ ФІЗИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ
• температура 5-40 °C• точка замерзання -0.4…-0.7 °C• щільність 1000-1160 кг/м3• рівень рН 0-14• електропровідність 2-14 мC/см

СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

• Наявність сертифікованого сервісного інженера
• Наявність сервісного центру в Україні
• Гарантійний строк – 1 рік

ВПЕВНЕНІСТЬ В ОТРИМАНОМУ РЕЗУЛЬТАТІ
• Відповідність європейським та вітчизняним директивам• ISO 1211:2002 Молоко. Гравіметричний метод визначання вмісту жиру (Контрольний метод) (ISO 1211:1999, IDТ)• ДСТУ 7057:2009 Молоко коров’яче сире. Визначення густини, масової частки жиру, білка, сухої речовини та лактози ультразвуковим методом.