☎ 0 800 401 700

ГоловнаВетеринарно-санітарна експертизаІнгібітори та фальсифікати Тест-смужки для визначення в молоці титрованої кислотності та pH

ТЕСТ-СМУЖКИ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ В МОЛОЦІ ТИТРОВАНОЇ КИСЛОТНОСТІ ТА pH

Illustration

Титрована кислотність є найважливішим показником свіжості сирого молока і є процентним вмістом молочної кислоти. Підвищення чи зниження кислотності може згубно позначитися на якості молочних продуктів.Показник рН безпосередньо впливає на ступінь термостійкості молока, колоїдний стан молочного білка, зростання мікрофлори як корисної, так і хвороботворної та ферментної активності.

Illustration

ПРОЦЕДУРА. Занурити індикаторну зону тест-смужки в пробу молока на 3 секунди. Витягнути тест смужку і повністю видалити з неї все молоко, злегка постукавши по краю чашки тест смужкою. Потім покласти тест-смужку зворотною стороною на фільтрувальний або інший папір для повного видалення крапель. Залишити на 90 секунд. Порівняти колір тест-смужки з кольоровою шкалою на етикетці.