☎ 0 800 401 700

ГоловнаВетеринарно-санітарна експертизаІнгібітори та фальсифікати Тест-смужки для виявлення в молоці перекису водню

ТЕСТ-СМУЖКИ ДЛЯ ВИЯВЛЕННЯ В МОЛОЦІ ПЕРЕКИСУ ВОДНЮ

Illustration

Перекис водню (H2O2) – відомий потужний окислювач. Його можливість як дезінфікуючий засіб дещо вищий, ніж хлору (Cl2), діоксиохлору (ClO2)., тому перекис водню широко використовується в молочній промисловості. Індикатори для визначення перекису можуть бути використані для забезпечення того, що будь-які залишки перекису (що використовується як дезінфектор) були повністю видалені перед заливкою. Це буде гарантією того, що зона є вільною від перекису. Також перекис водню додають у молоко для запобігання його згортанню при тепловій обробці та з метою консервування молока – запобігання його псуванню під час зберігання.

Illustration

ПРОЦЕДУРА. Занурити індикаторну зону тест-смужки в пробу молока на 3 секунди. Витягнути тест смужку і повністю видалити з неї все молоко, злегка постукавши по краю чашки тест смужкою. Потім покласти тест-смужку зворотною стороною на фільтрувальний або інший папір для повного видалення крапель. Залишити на 90 секунд. Порівняти колір тест-смужки з кольоровою шкалою на етикетці.